сряда, 6 декември 2017 г.

Музеят на авиацията в Сарафово минава на зимен режим на работа, но приема заявки за групови посещения


06.12.2017 сряда


Авиомузеят в Сарафово минава на зимен режим на работа, но приема заявки за групови посещения. Това съобщиха от пресслужбата на общината.

През студените зимни месеци атракционът, който е разположен на открито, ще продължи да работи, но с намалено работно време, а не както досега - до 20.00 часа.

От Община Бургас информираха, че планираните допълнителни ремонтни дейности по самолетите, както и изграждането на нова вътрешната експозиция ще приключи до март 2018 година. Музеят на авиацията се намира край летището в квартала "Сарафово". Той бе открит през юни тази година. Там могат да бъдат разгледани богата колекция от макети на самолети, любопитни предмети и задължителни аксесоари от авиацията като пилотски униформи, парашути, снимки, истинска черна кутия на самолет, навигационни уреди и др.

С очила за виртуална реалност посетителите могат да влязат в ролята на пилот и да "управляват" самолет. Музеят на авиацията в Бургас разполага с девет летателни машини - от селскостопанската, гражданската и военната авиация.

Източник: www.bta.bg