петък, 23 февруари 2018 г.

Започва новият БЕЗПЛАТЕН курс за програмисти


23.02.2018 петък


Вече започна записването за Programming Basics - март 2018 г. в град Бургас. Жителите на града ще имат възможността да придобият основни знания и умения по програмиране напълно безплатно.

Кандидатстването за курса Programming Basics се извършва онлайн на страницата: https://softuni.bg/apply и ще продължи до 1-ви март. Занятията се провеждат всяка събота в сградата на Колежа по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" в Парк "Езеро", зала 311 (за курсистите, които ще се обучават присъствено). Курсът ще се проведе по C# технологията.

Курсът стартира на 10-ти март. В рамките на два месеца курсистите ще преминат през всички фундаментални теми в програмирането, като променливи, типове данни, условни конструкции, цикли и др. Курсът "Programming Basics" дава начални умения по програмиране, необходими за всички технологични специалности в Софтуерния университет и завършва с практически изпит по програмиране, който е приемен в програмата по софтуерно инженерство на Софтуерния университет.

Обучението е подходящо за всички с интереси към програмирането, не изисква предишен опит и не поставя възрастови ограничения. Желаещите могат да избират между две форми на обучение - присъствена или онлайн.

На успешните курсисти Софтуерният университет ще даде шанс да продължат обучението си в програмата по софтуерно инженерство и след завършване на курса, при положение, че издържат сертификационния изпит. Той ще се проведе онлайн на 29-ти април.

Бургас е един от общо шестте града в цяла България, в които ще се проведе обучението. Останалите градове са Пловдив, София, Варна, Русе, Благоевград.Повече информация може да откриете на: https://softuni.bg/blog/software-university-starts-free-course-programming-basics-six-cities-2018#

Източник: Община Бургас