четвъртък, 28 юни 2018 г.

На 29.06 петък - БЕЗПЛАТНО В САРАФОВО


28.06.2018 четвъртък


Авиомузей - Бургас отбелязва първата година от създаването си с обновени атракции. Празникът ще се проведе на 29 юни, петък, когато всеки ще може да разгледа експозицията безплатно от 09:00 до 20:00 часа.Най-новата атракция на Авиомузея е обновеният самолет "Туполев", познат като Ту-154. Реконструкция на външната и вътрешната част преобрази машината. Благодарение на това всеки може да се докосне до автентичната обстановка в пасажерския салон. В него интерактивна презентация показва историята на Българската гражданска авиация. Това стана с подкрепата на "Фрапорт Туин Стар Мениджмънт" АД и летищата в Бургас и Варна.

Освен Ту - 154, посетителите може да разгледат и останалите попълнения в парка на музея - Ан - 2, Ан - 12, пилотската кабина на Ан - 24, МиГ - 17, МиГ - 21. Освен близкия контакт с машините, всеки желаещ ще може да изпробва уменията си на пилот с помощта на очила за виртуална реалност.

И това не е всичко - 4D ефект на работещ самолетен двигател, богата колекция от макети на самолети, любопитни предмети и задължителни аксесоари от авиацията като пилотски униформи, парашути, снимки, истинска "черна" кутия на самолет и навигационни уреди допълват експозицията.

Програмата за отбелязването на рождения ден на Авиомузей - Бургас започва в петък от 10:00 часа. В този ден ще бъде организирана детска работилничка за изработване на хартиени модели на самолети, изложба с рисунки на летателни апарати, игрови техники с Милева Владкова - логопед-говорен терапевт.

Вечерта от 17:30 деца от школите по изобразително изкуство на ЦПЛР - Бургас и художествената паралелка на СУ "Св. св. Кирил и Методий", Детско ателие "Калейдоскоп" към МКЦ ще бъдат наградени за участието си в детския художествен пленер "Самолети в музея".

През летния период Авиомузей - Бургас ще работи всеки ден от седмицата от 09.00 до 20.00 часа. Билетът за индивидуално посещение е 6 лв. Ученици и пенсионери - 4 лв, семейният билет е на цена от 12лв., а деца до 6 год. и хора с увреждания влизат безплатно.

Музеят се намира в кв. "Сарафово", на входа на Летище - Бургас. До него можете да стигнете с личен автомобил, с линия № 15 от градския транспорт или велосипед от Морската градина през солниците до летището.

За повече подробности относно Авиомузей - Бургас: 056/ 813 765; 0885 009 673; office@avioburgas.bg.


Източник: Община Бургас