събота, 29 септември 2018 г.

Зловеща гледка изправя косите на минувачите в бургаския кв. "Сарафово"

29.09.2018 събота


След Морската градина, в Бургас изникна още едно импровизирано гробище за животни. То се намира в кв. "Сарафово", съобщава "Флагман", позовавайки се на очевидци. Животните са заровени точно срещу Гробищния парк в квартала - непосредствено до локалния път, който се намира под главния Бургас-Варна. Оттам често минават хора - разхождат се, карат колела, а понякога носещата се миризма била повече от ужасна.

"Гледката е потресаваща, бих казала дори зловеща! Не е редно на открито да има гробище за животни. Едва ли хората са успели да направят дълбоки ями, тъй като понякога - при по-топло време, много мирише. Разбирам тъгата им, но нека изберат по-подходящо място за последен дом на обичаните от тях животни", пише възмутена бургазлийка. Вероятно мястото се знае от жителите на квартала, тъй като тям има не един или два гроба. Заровени били не само кучета и котки, но и гризачи, споделиха запознати. Стопаните са инвестирали и в надгробни плочи.

Шокиращото е обаче, че мястото се използва и като тоалетна от преминаващите, пълно е със салфетки и всякакви други отпадъци.

В Бургас има идея да бъде изграден първият общински гробищен парк за животни. Той ще се намира в новоизграденото гробище в жк "Меден рудник", чието строителство ще започне след около 2 години.

Източник: Блиц