четвъртък, 21 март 2019 г.

НЕ Е ЯСНО КОГА ЩЕ БЪДЕ ЗАВЪРШЕНА ВЕЛОАЛЕЯТА ДО САРАФОВО

21.03.2019 четвъртък


Преминаването на пешеходци и велосипедисти затруднявало строителния процес

Община Бургас не може да се ангажира със срокове за завършване на велоалята, която ще свързва Морската градина и квартал Сарафово. Това заяви за e-Burgas.com арх. Веселина Илиева. Тя уточни, че в момента продължава брегоукрепването и довършителните дейности, като надеждите са, че все пак ремонтът ще завърши до лятото.


В момента в обхвата на строителната площадка преминаването на пешеходци и велосипедисти затруднява, както нормалното изпълнение на строителния процес, така и представлява опасност за преминаващите. Обществен регламентиран достъп може да бъде осигурен след въвеждане в експлоатация на строежа.Очаква се брегоукрепителната дамба ще бъде монтирано парково осветление и видеонаблюдение за гарантиране безопасността на гражданите.

Припомняме, че велоалеята трябваше да е готова още за миналото лято, но се забави заради наложилото се брегоукрпване. На обявяването на Бюджет 2019 пък бе съобщено, че строителството ще завърши до лятото на тази година, но при сегашните обстоятелства това също не е сигурно.

Източник: e-burgas.com