четвъртък, 4 юни 2020 г.

Приключи първият етап от изграждането на шумозаглушителна стена край Сарафово

04.06.2020 четвъртък


Първият етап от изграждането на шумозаглушителна стена край бургаския квартал „Сарафово“ е приключил. 3 метра е висока стената, която е издигната по пътя за Сарафово, до пътния възел. Общата стойност на проекта ,който осъществява община Бургас съвместно с Агенция „Пътна инфраструктура, е 2 млн и 700 хиляди лева и предвижда шумоизолиращата стена да бъде дълга близо 3 км.

Дава под наем офис в Сарафово Виж ТУК

Строителството на шумоизолиращата стена започна в края на миналата година. Първите 750 метра от нея вече са въведени в експлоатация. За изграждането и е озпалзвана най-модерно технология, каза зам.кметът по строителството в общината инж.Чанка Коралска
"Панелите са специални, които осигуряват достатъчно степен на шумозащита, с необходимите сертификати. Крайният резултат се вижда, защото хората, които живеят там са изключително доволни. Не са подложени на шумовото натоварване както от трафика на автомобилите, така и от кацащите и излитащите самолети на пистата"

В края на годината се очаква да стартира вторият етап от проекта. Той предвижда изграждането на още 750 метра шимозащитна стена над колелото при пътния възел към квартал „Сарафовоа4. Последният трети етап включва издигането на стена по пътя след квартала в посока град Поморие и е близо 1 километър.

Източник: bnr.bg