петък, 9 октомври 2020 г.

Микробус блъсна известен велосипедист на велоалеята до Сарафово

09.10.2020 петък



Един от най-известните бургаски велосипедисти, инициатор на велодвижението в града и застъпникна предвижването с велосипедит в градски условия, бе блъснат с микробус и то по ирония на съдбата точно на пътя след велоалеята от Сарафово до Бургас.

ДАВА ПОД НАЕМ МАГАЗИН (ОФИС) В САРАФОВО - ВИЖ ТУК

Тихомир Димитров, който кара  редовно велосипед от Бургас до квартала всеки ден, преди дни е бил блъснат от микробус на пътя между Сарафово и Солнците. Инзидентът е станал на връщане от Сарафово в отсечката, където все още не е завършена велоалеята.Проблемът е, че по този път редовно преминават автомобили, които влизат в конфликт с велосипедисти и пешеходци. „Карах си велосипеда, когато усетих как микробус ме закача по рамото и ме поваля на земята, добре че заради неравния терен не бях с висока скорост, иначе травмитещяха да бъдат по-големи“, споделя той. Димитров е с травми по ръката и крака, има съмнения за пукнато ребро.

Заради заведения, които са разположени около плажа Атанасовска коса“ и заради кайтсърфисти, които влизат, за да си вкарват оборудването, автомобилите са често срещано явление по велоалеята и бариерите понякога не ограничават шофьорите на МПС-та.

„Ограничете пропуските на автомобили“, призовава местната власт Димитров, който се съмнява дали изобщо автомобилите имат право да влизат по този път, но го правят нерегламентирано и създават условия за инциденти с велосипедисти.

Димитров е познат още като виден познавам на виното, собственик на бутиков магазин в центъра на града.

Източник: faragency.bg/news


 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!