четвъртък, 22 октомври 2020 г.

Бургазлии сътвориха голяма кочина край "Сарафово"! Ако разберат кои са, ще платят солена глоба!

22.10.2020 четвъртък 


Община Бургас разчисти две нерегламентирани сметища, образувани в района на Солниците край пътя за квартал "Сарафово".

ДАВА ПОД НАЕМ МАГАЗИН (ОФИС) В САРАФОВО - ВИЖ ТУК

Сметопочистващата акция бе организирана след публикация в социалните мрежи от профил с името на Тодор Петков. В поста си той изрази своето възмущение от това, че недобросъвестни граждани продължават да замърсяват околната среда, въпреки че има създадени условия за регламентирано и безплатно изхвърляне на отпадъци от различен характер.


Сред изхвърлените отпадъци има части от автомобили, стари мебели, пластмасови бутилки и други предмети. Отпадъци от подобен характер следва да се рециклират, защото изхвърлени произволно сред природата те не се разграждат.


Изхвърлянето на отпадъци на нерегламентирани места е нарушение на законовата уредба за опазване на околната среда. Глобата за нарушителите е до 5000 лева. За да бъде наложена обаче, е необходимо нарушителите да бъдат установени.Община Бургас призовава гражданите да проявяват загриженост към опазването на околната среда и ако станат свидетели на подобни нарушения, да подават сигнали в съответните институции.


В Бургас вече има камери за видеонаблюдение при контейнерните площадки. С помощта на заснетите от тях кадри вече има съставени актове на нарушители за неправилно изхвърляне на отпадъци и замърсяване на околната среда.

Източник: Община Бургас 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!