четвъртък, 14 януари 2021 г.

В Сарафово недоволстват от състоянието на уличната мрежа (снимки)

14.01.2021 четвъртък 


Жителите на Сарафово недоволстват от състоянието на уличната мрежа в бургаския квартал и настояват да разберат каква е причината те да не бъдат добре поддържани. Това става ясно от писмото до кмета на Бургас Димитър Николов от общинският съветник на ДБГ Костадин Андонов. Писмото е публикуване под формата на питане в Общински съвет - Бургас, а Андонов настоява да получи писмен отговор преди следващото заседание в края на януари.


Той припомня, че през април 2019 г. община Бургас е провела обществена поръчка за избор на изпълнители по 8 отделни лота, които да поддържат уличната мрежа в следващите четири години.

"Всяка една от позициите беше на стойност 40 млн. лева. Консорциумът, спечелил поддръжката на квартал Сарафово, беше „Сарафово 2019" ДЗЗД. През последните три години жителите на квартала многократно поставят въпроса за лошата улична инфраструктура - некачествени ремонти и множество дупки, които фирмата, която отговаря за поддръжката, неглижира. Съществуват и улици, на които през годините никога не е правен дори козметичен ремонт. Оценката за работата на въпросната фирма е повече от незадоволителен." пише Андонов в писмото.




Общинският съветник от ДБГ задава три въпроса към кмета Димитър Николов:

1. Какъв е размерът на инвестициите по отношение на уличната инфраструктура за последните 3 години в квартал Сарафово?

2. Предоставила ли е поддържащата фирма план за рехабилитация на пътната мрежа и ако има такъв, отговаря ли на реалността?

3. Налагани ли са санкции на фирмата за некоректно обслужване на квартал Сарафово?

Източник: Е-БУРГАС


 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!