четвъртък, 18 февруари 2021 г.

Изготвят проект за разширението на училището в „Сарафово“

18.02.2021 четвъртък

Технически проект за нова пристройка на училището в „Сарафово“ трябва да бъде изготвен през тази година. Това уточни пред БНР-Бургас заместник – кметът Йорданка Ананиева. Идейният проект е съгласуван с нас, дали сме насоки и ще търсим финансиране по програма на министерството на образованието, поясни тя:

„Предвижда се нов физкултурен салон; нови класни стаи; помещения за хранене – столова; нова отоплителна инсталация; ремонт на съществуващата сграда и ремонт на прилежащите дворни пространства. Това, което е най-спешно, е да пристроим физкултурен салон с нови класни стаи и аз се надявам, че ще имаме възможност още следващата година да започнем и да изпълним един такъв проект. Дано да успеем да осигурим финансиране. Такова ще има по „Иновативна България“ на образователното министерство“, поясни заместник – кметът.

Ще настояваме проектът да бъде финансиран по тази програма, добави Йорданка Ананиева. През тази година една от стаите ще бъде реновирана и модернизирана по общинската програма „Първокласно начало“, поясни тя.

Източник: bnr.bg


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!