сряда, 31 март 2021 г.

Рускиня разгневи бургазлийка, защото храни котките в кв.“Сарафово“

31.03.2021 сряда


Направих й забележка, а тя ме заплаши с полиция и Защита на животните, гневна е Теменуга Стаматова

Рускиня разгневи бургазлийка, защото храни котките в кв.“Сарафово“. За случая сигнализира Теменуга Стаматова, която твърди, че е направила невинна забележка на котколюбката, но не е получила разбиране, а упреци и заплахи.

„Очаквах, че ще се съобрази с думите ми, а тя започна да ме заплашва с полиция и Защита на животните! Простотията вече ми идва в повече“, гневна е Теменуга Стаматова.

В Бургас темата „за“ и „против“ котките отдавна буни духовете. Според противниците, популацията на тези животни е огромна и неконтролируема, а освен това разнасяли бълхи навсякъде.

Поддръжниците на другата теза обаче подчертават, че котките са пухкави животинчета, които не пречат на никого. Не са като бездомните кучета, напротив – голяма част от тях са миловидни и не може да очакваш никаква агресия.

В Бургас има действаща общинска наредба, която забранява храненето на котки. Преди години УКОРС започна да налага глоби, но се оказа, че има пропуск в законовия акт, който доведе до падането на част от актовете в съда. 

Източник: flagman.bg

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!