сряда, 25 август 2021 г.

Чудотворната икона с мощите на св. Ефрем Нови идва в „Сарафово“

25.08.2021 сряда 


С благословението на сливенския митрополит Иоаникий, иконата с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови пристига тържествено на 27 август (петък) в 9:00 часа в храм "Св. Николай Чудотворец", в „Сарафово“. Светинята ще остане през целия ден за поклонение. От 19:00 часа в храма ще бъде отслужен молебен канон пред иконата за здраве и душевно спасение.

Множество чудеса се случиха и в България на местата, където иконата беше изложена за поклонение. В деня, в който иконата бе изложена за поклонение в Черноморец (13 август), трима човека дойдоха, за да благодарят на свети Ефрем за мигновени чудеса, случили им се след като са се помолили пред иконата. Жена от София на име Бойка Велинова, разказа за това, че същата сутрин е дошла в храма да се помоли на св. Ефрем за работа, тъй като е била съкратена през февруари. Няколко часа по-късно не само й предлагат работа по телефона, но и й дават възможност да избира между две длъжности. За благодарност жената остави дарение на иконата, както и положи цветя върху нея.

Хиляди са чудесата след молитва пред иконата на свети Ефрем Нови, като те се случват всеки ден. Затова той е наречен светецът светкавица.

В момента се събират свидетелства за чудеса на свети Ефрем Нови, като те ще намерят място в новото издание на книгата, посветена на него. Автор на детската книга за св. Ефрем, книгата за възрастни и филма е журналистът Ангел Бончев.

Източник: burgasinfo.com

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!