неделя, 13 февруари 2022 г.

Икономическа полиция проверявала водораслите на Сарафово




Какво общо има икономическа полиция с водорасли по морски плаж? Половин година след шума, който се вдигна заради появата на талусните растения на плажа в Сарафово, стопанинът му все още не може да разбере какво са правили инспектори от сектора към Областната дирекция на МВР там.

„Това е най-куриозният случай, който съм имал, откакто се грижа за плажа. Можете ли да си представите – дойдоха и ми казаха, че са ги пратили по сигнал. Не ми дадоха обяснение обаче какъв е точно сигналът. Снеха ми данните и това беше“, припомни Пачев.

От пресцентъра на бургаската полиция си спомниха за интересния случай и внесоха повече яснота около него. „Сигналът е бил за струпани опасни отпадъци в залива на Сарафово. Но отивайки на проверка, се установява, че струпването всъщност е от водорасли“, коментираха от ОДМВР-Бургас.





След като разбрали, че на място няма опасни отпадъци, полицаите са си тръгнали, защото не е в тяхната компетенция да проверяват талусните растения. Това е в правомощията на екоинспекцията, която следи за чистотата на околната среда.

Проблемът с водораслите обаче не е никак малък и струва много пари на стопанина, признава още Пачев. Концесионерът допълва, че големите количества се събират на място, където не се плажува. „Те са върху една буна основно и никой не си слага хавлията там. Не миришат, но просто са много“, уточни още Иван Пачев.

И добави: „Апелирам да не се подхожда с жалби към медиите едва ли не, че този плаж е някакво сметище. Така вредим на собствения си туризъм“.

Какво разрешение за водораслите е намерил Иван Пачев, очаквайте подробности


Източник. Gramofona.com





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!