събота, 30 август 2014 г.

Велоалея ще стига до рибарското пристанище в Срафово

30.08.2014 събота



Велоалея от Бургас ще стига до новото рибарско приостанище в кв Срафово, каза в интервю за Радио "Фокус" кметът на общината Димитър Николов. Тя ще бъде в посока жилищната зона на Сарафово и рибарското пристанище, и плажната ивица. Това ще даде възможност на бургазлии да стигат безпрепятствено и по един атрактивен морски маршрут до пристанището.

"В бъдеще очакваме ако продължава да има интерес към о. Св. Анастасия да има възможност да се ползва пристанището и за туристически пътувания като алтернатива на бургаския мостик. Много често при бурно море се отлагат пътувания, а това пристанище ще е защитено и ако има интерес от туристи в Сарафово или Поморие те ще могат с плавателни съдове да ходят до острова", каза още кметът. За момента изграждането на новия порт е без забавяне и през октомври там ще акостират първите кораби.

От септември ще започне изграждането на улица, която да свързва кв "Срафово" и пристанището. Портът ще е многофункционален. Там ще могат да акостират и домуват рибарски и всякакви плавателни съдове, да се разтоварва риба, да има пункт където да се извършва контрол от ИАРА и от там нататък да се транспортира рибата до търговските обекти. Ще има възможност и да се ремонтират плавателните съдове. "В бъдеще предвиждаме там да има магазин с оборудвания и принадлежности за плавателните съдовете, ще може да се прави ремонт на корабите, те да се боядисват. Ще има всичко необходимо за едно съвременно пристанище с всички удобства. Предвидили сме да има и зарядна станция за гориво като засега имаме само за дизелово, но искаме да има и за бензин", обясни Николов.

Източник: Радио Фокус






Изпратете на вашите познати и приятели във Facebook.

1. Натиснете бутона Изпрати.
2. Добавете хората на които искате да изпратите статията.
3. Натиснете бутона изпращане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!