събота, 10 януари 2015 г.

Приключило е строителството на рибарското пристанище в бургаския квартал „Сарафово”

10.01.2015 събота



Снимка: Мадлен Дечева


Приключило е строителството на рибарското пристанище в бургаския квартал „Сарафово”. Това каза в интервю за Радио„Фокус” – Бургас инж. Чанка Коралска, директор на Дирекция “Строителство” в община Бургас. „В момента се извършват единствено довършителни работи по облицовката на административната сграда. Можем да кажем, че дейностите по проекта са приключили. Това, което предстои, е да бъдат оформени документите за да може извърши окончателното предаване на проекта през ИАРА“, допълни тя. Инж. Коралска обясни, че изграждането на довеждащата улица до пристанището е извън финансирането по проекта.

Тя разясни, че реално забавяне на строителството по договор е немяло. „Лошите метеорологични условия ни принудиха да пребегнем до замразяване на строежа за определен период. Като цяло във времето 9-те месеца, в които трябваше да се случи строителството, те по документи са толкова, тъй като прекъсванията не се включват в този срок, но реално продължи година и два месеца“, посочи инж. Коралска.

По нейните думи, пристанището ще заработи реално след като ИАРА окончателно одобри заявката за предаване на обект. „Предполагам, че това ще е май, тъй като това е и крайният срок на приключване на договора ни за безвъзмездна финансова помощ“, допълни инж. Коралска.

Източник: Радио Фокус






Изпратете на вашите приятели във Facebook.





Агенция за Недвижими имоти