вторник, 24 януари 2017 г.

"Кьошето" става топ квартал на Сарафово





24.01.2017 вторник



Бургаският депутат Иван Вълков обяви, че за първи път от 70 години по българското Черноморие ще има изцяло нов квартал. Става въпрос за „Кьошето“ в предградието на Бургас.

Народният представител от ГЕРБ пише във „Фейсбук“:
През 2006 год се изправих пред хората от Сарафово и им обещах, че ще направя всичко по силите си възелът от проблеми с терените в квартал „Кьошето” да бъде разрешен. Ще ви призная, че бях много развълнуван, когато на 23 януари 2017 год отново застанах пред тях и им донесох дълогочакваната новина.

Скъпи сарафовлии. Нещата вече се случват.

Четири пети от всички терени в „Кьошето” ще бъдат вписани в кадастъра. Но най-важното е това, че има приет план на целия квартал. За първи път от 70 години по българското Черноморие ще се изгради цял нов квартал, а не нещо „на парче”.

Това ще бъде квартал, изграден по всички правила на съвременното градоустройство с улици, тротоари, зелени площи, обществени сгради, зони за отдих...ще стане нещо, с което бургазлии ще могат да се похвалят.

От 2006 год бяха проведени много много срещи с представители на Министерството на регионалното развитие, в Министерството на здравеопазването, в Министерство на земеделието, с Геозащита Варна...всъщност, това вече няма никакво значение.

На 23 януари 2017 год. бях в състояние да кажа на хората от Сарафово: Всички разрешителни са вече факт, също като факта, че кварталът ще бъде изграден по Член 16 от ЗУТ
Очаквам с нетърпение да се случи новият квартал.
Честито на всички.