четвъртък, 6 декември 2012 г.

Двоен празник в "Сарафово"

06.12.12 Написано от: Burgas24.bgДнес, жителите от бургаският квартал Сарафово имат двоен празник, освен светлия църковен "Свети Николай", на днешния ден преди 90 години, първите заселници, бежанци от Одринска Тракия основават настоящото селище.

По този повод, Красимира Маркович - общински съветник и член на църковното настоятелство, Петър Симеонов - член на църковното настоятелство, Ниделин Недялков - представител на Община Бургас и членовете от местния клуб на ГЕРБ поднесоха почетен венец на мемориалната плоча посветена на основателите на селището.

След празничната литургия посветена на "Свети Николай" в тържеството се включиха децата от училището и детската градина в квартала, танцови ансамбли и пенсионерските клубове. За всички присъстващи имаше прясно изпечена риба - символ на празника. Членовете на териториалния клуб на ГЕРБ Сарафово подкрепиха мероприятието и активно участваха в организацията на тържеството, като осигуриха почерпка за всички участници и коледна украса, с което допринесоха за празничната атмосфера в селището.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!