събота, 16 февруари 2013 г.

Нова детска ясла в Сарафово

08.02.2013 петък


Нова детска ясла ще бъде построена тази година в бургаския квартал Сарафово. Това съобщи заместник кметът на Община Бургас Красимир Стойчев по време на общественото обсъждане на проектобюджет 2013. В капиталовата програма са заложени още и средства за разширение и подмяна на канализационната мрежа, за изграждането на шумоизолираща стена съвместно с АПИ и концесионера на летището. Ще бъде изграден и зелен пояс с дължина 958 м., засадени над 3 000 храсти и 450 дървета.

В квартала е предвидено изграждане на нова детска площадка, професионален тенис корт и тенис корт за начинаещи. Започва и реализацията на дългоочаквания проект за рибарско пристанище и прилежащите зони около него.

Зам. кметът съобщи още и за идеята на Общината в Сарафово да бъдат разработени две атрактивни за туристически посещения места. Първото ще бъда самолетен атракцион, а второто - завършване на археологическите разкопки на древната църква до военния дом в Сарафово и изграждане на прилежаща инфраструктура, която да позволява посещение на туристи. Отделени са средства за ремонт на кметството, както и за поддръжка на уличната мрежа.

Източник: Община Бургас www.Burgas.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!