четвъртък, 28 август 2014 г.

Отварят рибарското пристанище в Сарафово през октомври

28.08.2014 четвъртък
Рибарското пристанище в Сарафово ще бъде открито през октомври, съобщиха от Общината. Строителството било срок, а сега приключвало изграждането на хидротехническите съоръжения. В съвсем кратки срокове предстои да стартират предвидените дейности по инжинерната инфраструктура, изграждането на вълнобойна стена на североизточния кей, пътни настилки и прилежащи сгради. Със средства от капиталовата програма на Община Бургас ще бъде изградена нова довеждаща улица до пристанището. Тя ще е дълга около 600 и широка 6 метра. Двустранно ще бъдат изградени тротоари, ще се издигнат и стълбове за осветление. Предвидено е още укрепване на ската, по който се слиза до пристанището, а долу ще има голям брой паркоместа.

Така, с реализирането на двата свързани проекта, всеки бургазлия и гост на града ще може да отиде до Сарафово и да си купи прясна риба от първа ръка, без участието на прекупвачи. Новото пристанище ще бъде разположено на 16 417 кв.м . На терена на порта ще има обслужваща сграда с покритото тържище за продажба на улова с 20 броя маси. Предвижда се периметъра на цялата ограда да е осветен и снабден със системи за видеонаблюдение.

В западния край е предвиден хелинг, осигуряващ пускането на вода и ваденето на плавателните съдове. За ремонтната дейност е проектирана открита площадка, разположена непосредствено до хелинга. В зоните за акостиране и швартоване на плавателни съдове ще има колонки за електрозахранване и водоснабдяване. До площадката за разтоварване на риба е планиран паркинг за 4 броя тежкотоварни автомобили. Автомобилното движение във вътрешността се осъществява по площадков път обхващащ съоръжението по цялото му протежение. По проекта пристанището ще има капацитет от 104 места за плавателни съдове до 8 метра и 6 места за кораби до 20 метра.

Източник: Община Бургас


Изпратете на вашите познати и приятели във Facebook.

1. Натиснете бутона Изпрати.
2. Добавете хората на които искате да изпратите статията.
3. Натиснете бутона изпращане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!