неделя, 21 февруари 2016 г.

Маршрут на ЖП линия Бургас-Сарафово

21.02.2016 неделя


Снимка:http://infrastructure.bg/
Трасето на проектираната жп линия започва от жп гара Бургас, минава през жп гара "Владимир Павлов" и индустриалната зона на града, пресича бул. "Одрин" и стига до морския бряг. Оттам покрай черноморския бряг и Атанасовското езеро стига до летище Бургас. Малко преди пътен възел "Сарафово" и кръговото линията ще мине със съоръжение под главния път и ще излезе пред новата сграда на летището.

Трасето от жп гара Бургас до летище Бургас в по-голямата си част е изградено и се нуждае от модернизация. 6 км от него са ново трасе. В новия и в стария участък ще има спирки, които превръщат железницата в градска и обслужват жителите на града и туристите. Ще бъде направена гара с два коловоза, която да бъде в непосредствена близост до Сарафово. Тя ще се ползва както от пътниците на летището, така и от жителите на Сарафово и летуващите там.

Щом трасето жп гара Бургас - Летище Бургас бъде построено, в новата модернизирана жп гара Бургас ще има check-in служба и пътниците за самолетите, кацащи на Летище Бургас, да могат да проверят и регистрират багажа си още на жп гарата. В близост до новата жп гара е и новата автогара, както и морската гара. Всички техни пътници ще могат да стигат до летището с влак.

Източник: infrastructure.bg