неделя, 20 март 2016 г.

До жителите на Сарафово - След ремонт не изхвърляйте до казаните

20.03.2016 неделяЗа поредна година Община Бургас предоставя на своите жители безплатна услуга за извозване на отпадъците след домашен ремонт. Много хора вече започнаха да освежават жилищата си, въпреки че пикът е през април и май, затова припомняме какъв е редът за записване.

Тази услуга прави града по-чист и пести пари на бургазлии. Тя се предоставя при следните изисквания:


1. Стопанинът, произвел строителни и едрогабаритни отпадъци, е необходимо да подаде заявка за извозване на тел. 056/852 337 - за дата, час и адрес.

2. Консорциум "Титан Бургас" ДЗЗД, като изпълнител на заявката, е длъжен да извози отпадъците до 48 часа след приемането й. Извозването се осъществява в интервала от 08.00 до 14.00 часа за дните от понеделник до петък /включително/.

3. Строителните отпадъци трябва да са поставени в чували, а едрогабаритните приведени във вид, удобен за товарене.

4. Количеството на отпадъка да не надвишава 3 куб. м.

5. В деня на извозване чувалите със строителните отпадъци и едрогабаритните отпадъци да бъдат изнесени на място с осигурен достъп за специализирания автомобил.

При неспазване на тези изисквания, отпадъците няма да бъдат обслужени и отговорността за тяхното третиране и транспортиране носи стопанинът. След стартиране на безплатното извозване общинските екоинспектори засилено контролират спазването на изискванията на Закона за управление на отпадъците и Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Бургас, като при констатиране на нарушения налагат глоби в максимален размер.

Източник: Община Бургас