сряда, 25 май 2016 г.

Вижте кога ще пръскат против комари в Сарафово

25.05.2016 срядаСлед пръскането с моторен делтапланер в Бургас продължават превантивните мерки срещу комари. Този път третирането ще се извърши наземно със студен аерозол или т.нар. опушване със студена мъгла.

Самото пръскане ще се извършва нощно време, когато хората почиват по домовете си, а използваните препарати са опасни само за насекомите и са напълно безвредни за хората, бозайниците и птиците.

Въпреки това с наближаването на летния сезон експертите призовават жителите също да вземат предпазни мерки, като по-дълги дрехи, пръскане с репеленти, мрежи на прозорците и най-вече да не оставят съдове с вода или течност да престояват на терасите или в гаражите, за да не се създават подходящи условия и нови биотопи на тигровия комар.

Г Р А Ф И К

ЗА ИМАГОЦИДНА ОБРАБОТКА

ПРОТИВ КОМАРИ

27.05.2016г. - БИОТОПНА ЗОНА КВ. САРАФОВО

"Дезинфекционна станция" Бургас поддържа в готовност и екип, който ще работи по сигнали на граждани, включително и през празнични и почивни дни. Телефонът за сигнали е: 056 86 29 81, 056 84 38 91, 0893/ 683 143.

* "Дезинфекционна станция" Бургас ЕООД си запазва правото да променя графика в зависимост от метериологичните условия /силен вятър, дъжд и др./.

Източник: Община Бургас