сряда, 4 май 2016 г.

ЕВН неуредици в Сарафово

04.05.2016 сряда


Снимка: E-burgas.com
Вече трети месец продължава битката за справедливост на семейство от бургаския квартал Сарафово заради платена сметка за ток. Историята започнала още от февруари, когато преди приравняването на двата електормера в къщата, този на втория етаж отичтал потреблението долу, а на долния етаж - горе. Тъй като къщата е семейна и двата етажа са на две сестри, едната от които дори не живеела там, семейството от долния етаж плащали сметаката на горния, която впрочем правели.

През февруари тази година, от ЕВН, които обслужват бургаския квартал, приравнили двата електормера, но жената платила сметката си, преди подмяната на измервателните устройства, тъй като още тогава имала възможност. След коригирането на електромерите обаче, от дружеството отново й връчили същата сметка, само че формално причислена на нейния етаж.

„Пазя си бележките, имам всички документи, но от ЕВН ме карат за втори път да я плащам. Аз видях колко дължа на електромера на сестра ми и си ги платих, защото за момента имах пари. При приравяването после ми казват, че дължа същата тази сума, точна до стотинка, която аз вече съм платила. Не знам какво са приравнявали и какво са правили. Държат си на тяхното и твърдят, че аз тази сметка я дължа, искат втори път да я плащам“, твърди обитателката от къщата на ул. „Емона“. До момента на приравняването тя е плащала сметката на сестра си, тъй като на нейния етаж на практика нямало такава, а токът се отчитал горе.

Два пъти е писала жалба до ЕВН, адресирана до централата на енергоразпределителното дружество в Пловдив, но отговорът бил все един и същ – настояват пак да я плати. „Сестра ми ще отиде във вторник до Пловдив, за да опита да се срещне с управителя, защото явно с писма не става. Съмнява ме да я допуснат до среща с него. Видяхме се в чудо вече, едно и също отговраят, на бялото казват черно“, разтревожена е бургазлийката.

Междувременно от ЕВН обещаха да проверят случая и да излязат с официално становище.

Източник: e-burgas.com