петък, 21 октомври 2016 г.

Православна занималня за деца в Сарафово

21.10.2016 петък


Сформирани са 2 групи в новата православна занималня. Това каза за Радио „Фокус” – Бургас Пепа Ангелова директор на Център за подкрепа на личностно развитие – Бургас. По думите й едната група е съставена от 16 деца, които наблягат на уроците по вероучение, а другата – също от 16 деца, осъществяват приложни занимания с театрални етюди от Библията с преподавател Атанасия Петрова, която ще води и занималнята. „Децата са от района, в близост до храмовете, където се осъществяват учебните занятия по православие.

На същия принцип е и инициативата в кварталите "Сарафово" и "Крайморие", вторият от които даде началото на неделната православна занималня преди 2 седмици в храм „Св. Пимен Зографски“, каза Пепа Ангелова. За него тя уточни, че след неделната литургия в 11.00 ч. децата ще имат възможност да посещават школа по пиано. „Там работи отец Стилиан Кунев, който има богословско образование и Камелия Тодорова, която също е учител по богословие“, уточни Ангелова.

По думите й в кв. "Сарафово" заниманията ще включват изобразително изкуство. „Правим така, че във всеки храм за различните групи от деца нещата да бъдат различни и интересни“, каза още директорът на Центъра за подкрепа на личностно развитие в Бургас.

Източник: focus-news.net