четвъртък, 15 юни 2017 г.

Променят маршрута на 15-ката, автобусът ще спира на 3 нови спирки в Сарафово, ето кои са те...



15.06.2017 четвъртък


Автобусите от линия №15 от градския транспорт ще спират на три нови спирки в бургаския квартал Сарафово. Маршрутът ще бъде променен по предложение на на зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев, който е входирал писмо в Общински съвет - Бургас.

Промяната е свързана с приключване строителството по изграждане на обръщалото в района на ул. „Ангел Димитров“ № 84 в квартал Сарафово и се прави по искане на жителите на квартала за удължаване маршрута на автобуса. Очаква се трасето, по което се движи линията, да бъде удължено с 1,6 км., като вече са уточнени местата, ще бъдат разположени новите автобусни спирки. Обслужването на маршрута в пиковете часове се запазва без промяна. 

Предложенията за изграждане на новите автобусни спирки са: - спирка „Лазурна“, в района на комплекс Атлантис - двупосочно; - спирка „Ангел Димитров“, в района на обръщалото - начална/крайна; - спирка „Ради Николов“ - в посока Бургас; Новият маршрут на автобус № 15 ще бъде гласувано от Общински съвет и ще влезе в сила от 1 юли тази година.

Източник: burgasinfo.com