вторник, 20 юни 2017 г.

Защо все още велоалеята от Бургас до кв. Сарафово не е изградена



20.06.2017 вторник


Защо все още велоалеята от Бургас до кв. Сарафово не е изградена – този въпрос задават ежедневно читатели на Флагман.бг – запалени колоездачи. Ремонтните дейности започнаха преди година и половина, а преди началото на лято 2016 г. алеята за велосипедисти беше готова до мостчето след Солниците.

Забавянето се дължи на брегоукрепителните дейности след местността Кьошето, обясни за Флагман.бг главният архитект на Община Бургас Веселина Илиева. Тя обаче не се ангажира със срокове, тъй като строителните дейности се извършват от Министерството на регионалното развитие.

„Брегоукрепителните дейности текат в момента, в останалата част се изготвя инвестиционен проект за велоалеята, за да може цялото трасе да бъде свързано от край до край. И когато приключат дейностите, или успоредно с това, ще започне и подготовка в останалата част. Трасето е предвидено да свързва парк Езеро, през солниците, с кв. Сарафово, в зоната на рибарското пристанище. И вървим в някаква последователност на реализация”, обясни още арх. Илиева.

Въпреки че не е готова цялата велоалея, стотици колоездачи на ден минават по нея до кв. Сарафово. Тя е една от най-красивите и живописни алеи в България – с уникална гледка към морето.

Източник: flagman.bg