вторник, 25 юли 2017 г.

Сарафово с нов РЕКОРД !


25.07.2017 вторник


РВД (BULATSA) отбеляза рекорден брой полети на бургаското летище “Сарафово” миналата събота. За едно денонощие, бургаските ръководители на полети обслужиха безопасно 272 полета, което е своеобразен рекорд за летищата в страната до момента.

Над България и на българските международни летища за 24 часа прелитат, кацат и излитат около 3000 въздухоплавателни средства. Бургаските ръководители на полети се справиха изключетелно професионално и осигуриха експедитивно и безаварийно обслужване на трафика в този най-натоварен за нашите летища ден. Летният период е сериозно предизвикателство за работата на черноморските ни летища, поради значително увеличения трафик от туристи.

BULATSA обслужва прелитащия трафик над България и делигираното ни въздушно пространство над Черно море, както и на петте ни международни летища – София, Варна, Бургас, Пловдив и Горна Оряховица. Ръководството на BULATSA изказва благодарност за високия професионализъм, отговорност и безопасна работа на колегите.

Иронията е, че новината за рекорда на бургазлии идва в деня, когато там се случи инцидент, заради който временно някои от полетите бяха пренасочвани за кацане във Варна. Сутринта чешки самолет излезе от пистата на “Сарафово”, което наложи затварянето на аерогарата до преместването на машината на безопасно място. Полетите бяха подновени около 12:00 ч.

Източник: informiran.net