понеделник, 16 октомври 2017 г.

Вижте колко ще струва билетчето за АВТОБУС № 15




16.10.2017 понеделник


Управителят на общинския превозвач “Бургасбус” - инж. Петко Драгнев входира докладната записка за по-скъпото автобусно билетче. Очаква се тя да бъде включена в дневния на октомврийското редовно заседание на Общински съвет, така че новите тарифи за превоз да влязат в сила в началото на следващия месец.

В ценоразписа на общинската транспортна фирма е заложена базова цена от 1,30 за билетчето за градския транспорт. Тя обаче ще важи само за електронните карти и за електронните билети. При закупуване на борда на автобусите и тролейбусите, цената скача на 1,50 лева. Без промяна остава тарифата за нощната линия, която ще продължи да бъде 2,00 лева.

В мотивите за предложеното увеличение са подобреното качество на услугите, увеличените разходи за климатизация и поддръжка на електронните системи за управление на транспорта, увеличените осигурителни прагове, довели до по-големи разходи за заплати в дружеството, както и разходите по поддръжка на новите автобуси от автопарка на фирмата, чиито гаранционни срокове изтекоха.

Източник: poligraff.net