неделя, 4 февруари 2018 г.

Трябва ли да се паркира в зоната до велоалеята Бургас-Сарафово?

Адрес: ТЦ "Молчето" - 2ри етаж

04.02.2018 неделя"Бургазлии ползват алеята не само за разходки, но и за здраве. Аз съм против навлизането на автомобили в нея", каза кметът Николов
Общинският съветник Георги Дражев предложи да се паркира в зоната до велоалеята Бургас-Сарафово, която през лятото е една от най-натоварените. Предложението е заради това, че от този сезон Морската градина става зелена зона. Паркоместата обаче може не само да отнемат от площта, но и да направят достъпа до велоалеята труден.


„Тази инвестиция би струвала 250 000 лева. Велосипедната пътека е ограничена. От решението на Общинския съвет зависи дали да се махне бариерата. Бургазлии я ползват не само за разходка, но и за здраве. Аз съм против навлизането на автомобили в тази зона”, добави кметът Николов.


Дискусията бе част от гласуването на докладната за изграждане на паркоместа на ул. "Поморийска" от кръстовището на ул. "24-ти Черноморски пехотен полк" до паркинга пред Северния плаж. Общиснкият съвет прие там да бъдат изградени 70 паркоместа върху северозападния тротоар на ул. "Поморийска".


Източник: burgasinfo.com