петък, 8 юни 2018 г.

Бургас за четвърти път бе избран за "Най-добър град за живеене"08.06.2017 петък* Той спечели и приза "Любим град на хората"

Бургас за четвърти път бе избран за "Най-добър град за живеене" в годишната анкета на "Дарик радио".

Определянето на победителите в отделните категории става по 10 критерия, сред които инфраструктура, образование, здравеопазване и социална среда.

Зам.-кметът по европейски политики и околна среда Руска Бояджиева прие наградата от името на кмета Димитър Николов. Връчи я вицепремиерът Томислав Дончев по време на официалната церемония за обявяване на победителите в допитването.

Бургас спечели и приза "Любим град на хората", който отчита вота на българи от цялата страна и чужбина, връчен от изпълнителния директор на "Дарик радио" Радосвет Радев.

Изследването за това кой е най-добрият град за живеене се провежда за 11-та поредна година и сравнява всички 27 областни града по редица критерии. Проучването има за цел да разбере къде съвременните хора се чувстват най-добре и кой град предлага добър и перспективен начин на живот.

Като "Евро град" беше определен София.

В категорията "Зелен град" призът бе присъден на Сливен.

Наградата "Бизнес град" отиде в Димитровград, а Смолян бе определен за град на знанието.

В категорията "Град на финансовата устойчивост" победител е Пловдив.

В конкурса "Моят град е моята крепост", който е част от кампанията на МРРБ, бяха отличени градовете Шумен, Кюстендил, Стара Загора, Габрово и София.Снимки: "Дарик радио"