сряда, 29 май 2019 г.

Паркингът на солниците до Сарафово остава безплатен

29.05.2019 сряда


Паркингът до Солниците в Бургас остава безплатен и ще бъде разширен.

„Достъпът до басейните с лечебна кал е платен, тъй като отпреди 20 години те са в активите на предприятието „Черноморски солници” и ние няма как да се намесим. Това, което можем да направим, е да разширим паркинга, който остава безплатен. Причината е, че от тази година плажът Сарафово-Юг е с нов стопанин и ще има още по-голям поток от хора”


Басейните с лечебната кал и луга, известни като „Солниците“ са едно от най-предпочитаните места от бургазлии и гостите на града. Към настоящия момент те са в активите на предприятието „Черноморски солници – Бургас“. Предприятието е държавно до 1997 г., след което е приватизирано. С днешна дата собствеността е изцяло частна и към момента е предприета реконструкция на района.


С оглед на интереса, от страна на жителите и туристите на Бургас, към плажовете и „Лугата“ Община Бургас се ангажира с осигуряване на места за паркиране на автомобили. В районът беше изграден паркинг на общински терен за 80 автомобила, който се предоставя за безвъзмездно ползване на бургазлии и туристите. Това лято той ще бъде разширен.

Източник: burgasinfo.com