сряда, 26 юни 2019 г.

Наплив към вече платената луга до Сарафово(СНИМКИ)23.06.2019 сряда


Хора от всякакви краища на света посещават лечебната луга в Бургас. Чехи, поляци, руснаци и дори американци се стичат към червеникавите води на солниците, видя репортер на Gramofona.com. Не липсват и много българи.

Дългогодишното безплатно посещение вече е минало – от това лято достъпът до лугата е с цена 2 лв. Обявеното работно време е от 7,00 до 21,00 ч.

На входа са монтирани два апарата, които работят само с монети от 50 ст., 1 лв. и 2 лв. С големи букви се предупреждава, че автоматът не връща ресто или неточно пусната сума. Така че, ако искате безпроблемен достъп, заредете се предварително с монети. Безплатно влизат само децата под 7 години.

За сметка на горното са обновени пътеките до лугата, като са направени доста по-широки и удобни за преминаване от предходните. Вътре има и допълнителна екстра – предлага се масаж на промоционална цена от 20 лв. за 20 мин. Колко струва това удоволствие, ако не е на промоция – не пише. Любопитно е да се проследи дали цяло лято масажът няма да се окаже промоционален.

Входът от 2 лв. е намалил драстично бедните баби – казва мъж, запознат със ситуацията. По-младите тази цена не ги събаря и те с блаженство се потапят в солената вода, за да прогонят различни болежки.

За тези, които не ползват автомобил или велосипед, най-удобният начин на придвижване е с електромобил, подобен на влакчетата за разходка в морската градина. Превозът тръгва от бариерата на паркинга до капаните на северния плаж в 8,30 всяка сутрин. Движейки се по крайбрежната алея, първата му спирка е до така нар. бяла къща, където има заведение, след това спира пред входа за лугата, после отива до паркинга на бункера по пътя за Сарафово и се връща по обратния маршрут.

Цената на билета в едната посока е колкото тази в градския транспорт - 1,50 лв. Електровлакчето тръгва през около 15 мин., като се съобразява и с това колко клиенти са се събрали. Вечер се движи докъм 18,30-19,00 ч.

Източник: gramofona.com