понеделник, 20 януари 2020 г.

Да стане ли "Брацигово" пешеходна зона и ще има ли достъп на коли до плажа?

20.01.2020 понеделник



В пешеходна зона да се превърне част от ул. „Брацигово“, предлагат общински съветници. Тя е една от основните отсечки в кв. „Сарафово“, която води към плажа. Там са разположени много заведения и магазини, а пред лятото движението на пешеходци по нея е засилено. Това е основно от ул. "Ангел Димитров" в посока ивицата.

Димитър Бакалов от Община Бургас поясни една от идеите:

"Имам предложение, с ваше съгласие... Първата част до ул. "Комсомолска", тя е двупосочна улица, да стане еднопосочна, с разширение на тротоарите. Всеки един си е направил някакво стъпало, няма никаква достъпна среда на туристите, които идват в квартала. Да стане една еднородна улица. Може би малко по-стеснена ще бъде от към автомобилното движение, една кола спокойно може да мине, за сметка на тротоарите, които да станат по-широки и обновяването им до сградите.

В същата зона от "Комсомолска" към плажа, там по същия начин да се реновира. Но там няма как да не е двупосочна, заради организацията на движението."

Другата възможност е да стане пешеходна зона. В участъка от ул. "Ангел Димитров" до зелената зона на крайбрежната алея. Предложението е внесено от общинските съветници от ГЕРБ Красимира Маркович, Евелина Михалева и Борис Ангелов.

Не става ясно с тяхната докладна ще има ли в такъв случай достъп до автомобили до плажа.

Източник: bnr.bg