сряда, 5 февруари 2020 г.

Укрепват брега в Сарафово – депутат притиска министър за срокове

05.02.2020 сряда


Иван Вълков очаква ясен ангажимент от Петя Аврамова

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) планира брегоукрепване в Сарафово, Ахтопол и Царево. Това става ясно от парламентарен въпрос на депутата от ГЕРБ Иван Вълков към ресорния министър Петя Аврамова.

„В периода 2020 – 2022 г. в областта на геозащитната дейност се предвижда продължаване и изграждане на обектите - „Укрепване на свлачището в кв. Сарафово – етап III.2, Община Бургас и „Гр. Царево – укрепване свлачище северен бряг“, както и стартиране на СМР на „Брегоукрепване в района на крайбрежната плажна ивица на гр. Ахтопол, общ. Царево“. Политиката на МРРБ е правилна. Изпълнението на превантивните дейности за предотвратяване на последствия от свлачищни процеси на територията на страната и абразионни процеси по Черноморското крайбрежие са жизнено важни за населението“, пише Вълков, след което пита „на какъв етап е реализацията на обектите в областта на геозащитната дейност и кога ще има реални СМР“.

Пред „Флагман“ народният представител обясни, че очаква още тази година да започнат строително-монтажни работи (СМР).

Целта на въпроса му била да стане ясно кога тези дейности ще са факт.

„Защото на книга пише, че трябва да започне. Но аз това искам да разбера – кога ще започнат реално, докъде са проведените процедури, избран ли е изпълнител, има ли обжалвания. Защото има проекти, които се влачат по 1-2 години“, коментира депутатът от бургаския район.

Иван Вълков очаквал министър Аврамова да се ангажира с конкретни срокове.

На въпрос дали целта е да ускори процеса, той отговори: „Когато всичките мълчат, началникът общо взето не си дава зор“.

Друго било, ако „някой ги разбута и поемат ангажимент“.

Това щяло да даде възможност и да получим представа какво ще се прави в действителност.

„След шест месеца или в края на годината може да попитаме докъде са стигнали, да проверим. И някой да отговаря, ако не е направил нещо“, заяви още Иван Вълков.

Източник: flagman.bg