петък, 12 юни 2020 г.

Съветници искат велостоянка на пристанище „Сарафово”

12.06.2020 петъкДа бъде монтирана общинска велостоянка в района на пристанище “Сарафово”. Това предлагат общинските съветници от ГЕРБ Красимира Маркович, Веселин Пренеров и Тодор Йосифов.

Вече години наред Бургас все по-успешно промотира и разработва системата за велосипеди под наем „Вело Бургас“. На ключови места в града са разположени велостоянки, а колелата се използват от жители и гости на морския град.

Общинските съветници обръщат внимание, че системата непрекъснато се надгражда и е пример как велосипедната мрежа може да се интегрира в ежедневието на града, както и да бъде част от туристическия продукт, предлаган в Бургас.

Сарафово е един от бързоразвиващите се жилищни квартали на Бургас, предпочитано място за живеене от семейства с деца. Населеното място е и притегателен център за много туристи през летния сезон. С изграждането на пристанището в кв. Сарафово се оформи нова зона за разходки, като мястото е особено оживено през летните месеци.

„Изградената осветена велоалея, свързваща кв. Сарафово с Морската градина на Бургас е отличен маршрут за жители и гости на града, които желаят да наемат общински велосипед”, мотивират се вносителите на предложението.

Източник: burgascity.com