четвъртък, 15 октомври 2020 г.

Обновяват водоснабдителните системи в кв. Сарафово

15.10.2020 четвъртък 


Мащабен ремонт на голяма част от ВиК мрежата в Бургас предстои да бъде извършен през идната година, установи Флагман.БГ. Обхванатите райони и квартали ще са Бургас-Запад (жк „Славейков“, кв. Лозово, Долно Езерово, Северна промишлена зона); кв. Сарафово, където ще бъде реконструирана цялата мрежа, както и главния водопровод; и деривацията Камчия-Север край с. Рудник. Обществена поръчка за всички дейности по предстоящия ремонт вече е публикувана на сайта на АОП и е с прогнозна стойност около 49 млн.лв. без ДДС.

ДАВА ПОД НАЕМ МАГАЗИН (ОФИС) В САРАФОВО - ВИЖ ТУК

Поръчката е разделена на четири обособени позиции, което означава, че за изпълнението на всеки ремонт може да кандидатства отделна фирма. Ремонтните дейности в кв. Сарафово ще са най-сериозни, тъй като те обхващат не само подмяната на ВиК мрежата, но и на главния водопровод. Общата прогнозна стойност на тази част е 9.1 млн.лв. без ДДС. Припомняме, че преди година изработен ПУП-ПП за главния водопровод от НВ „Лъка“, Поморие до разпределителната шахта на кв. Сарафово. Тръбите не са подлежали на сериозен ремонт от години и са в окаяно състояние, което налага спешната им подмяна и реконструкция.

В същото време от ВиК са обявили и друга обществена поръчка, с която да се извърши подобен ремонт на мрежата на Карнобат, Айтос и Деривация Камчия-Юг. Тя е с прогнозна стойност от 23 млн.лв. без ДДС.

Двете поръчки на обща стойност над 70 млн.лв. са публикувани по едно и също време днес, а времето им на обявяване е изключително любопитно в контекста на евентуална водна криза край морето. Вероятно ремонтът на ВиК мрежата и деривациите край яз. Камчия са от жизнено значение за водоснабдяването на Бургас и региона предвид факта, че нивата на язовира намаляват ежедневно, а местните хора твърдят, че никога не е имало толкова малко вода.

Източник: flagman.bg






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!