петък, 29 януари 2021 г.

Вижте по кои обекти в Сарафово ще се работи и през 2021 година

29.01.2021 петък 

 Кметът Димитър Николов съобщи на днешното представяне на Бюджет 2020 кои са инфраструктурните проекти, по които и тази година ще се работи в Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg.

Ще се довършва  шумозаглушителни екрани на път І-9 - стартиране на втори етап, "Сарафово". Също така защитена лодкостоянка и  Културно-образователен и туристически център Ченгене скеле - новият туристически обект на Бургас.

Продължава проектът за разширение на пристана на остров Света Анастасия. Ще бъде удължен периодът за посещение на острова и да се осигури по-безопасно акостиране. При лошо време пристанът ще е убежище за малки плавателни съдове.

През 2021 г. ще продължи изграждането на нови и реновирането на съществуващи спортни комплекси, съоръжения и детски площадки.

Продължава укрепването на локално свлачище в м. "Ъгъла" - "Сарафово". Изградената велоалея се ползва целогодишно, а с приключване на укрепването ще се осигури възможност да се обособят крайбрежни зони за отдих.

Финализиране на ремонта на ул. "Св. св. Кирил и Методий, където предстои изграждане на  нови тротоарни настилки, асфалтиране, подмяна на дървесната растителност.

Ковид кризата не позволи изграждането на няколко инфраструктурни обекта да стартира през 2020 г. Затова в бюджета за 2021 са предвидени необходимите средства за изграждане на следните обекти: Паркинг до бл. 55, "Изгрев" - нови 100 паркоместа; Реконструкция на Улица "Кл. Охридски" и ул. "Ивайло" - ще се подменят подземните комуникации, ще се ремонтират тротоарите, пътната настилка, осветлението, ще се засади нова растителност. 

 Източник: burgas24.bg


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!