сряда, 21 април 2021 г.

УТРЕ ЩЕ ИМА ЕКОАКЦИЯ НА АТАНАСОВСКОТО ЕЗЕРО ДО САРАФОВО

21.04.2021 сряда 



Традиционното Лагуна клийн джамбуре, което тази година ще се случи за шести път, ще събере приятели на Атанасовското езеро и саблеклюна Атанас на специална акция в Деня на Земята – 22 април. Темата на събитието е „Да възстановим нашата планета“, затова и участниците съвсем тематично ще възстановят Пътеката на саблеклюна и Укритието за наблюдение на птици на Атанасовско езеро.


Екипът на LIFE проекта „Лагуната на живота“ разчита на участието на доброволци и граждани, които искат да излязат сред природата и да се включат в традиционната априлска акция ЛАГУНА КЛИЙН ДЖАМБУРЕ #6, за да се почисти районът, да се изкоси тревата, да се възстановят и монтират разрушените и изтръгнати от земята табели, както и да се ремонтират наблюдателниците.




Акцията ще се проведе на 22 април 2021 г. (четвъртък) в две части – сутрешна и следобедна (от 10:00 до 13.00 и от 15.00 до 18 часа) в южната част на Атанасовско езеро (на кръговото на изхода на Бургас в посока „Сарафово“ – точно преди бензиностанцията на „Лукойл“).



„Надяваме се с общи усилия да подготвим Пътеката на саблеклюна за предстоящия сезон, когато стотици жители и гости на града ще посетят района, за да са по-близо до природата, да наблюдават птици или да си почиват, защото по време на пандемията районът стана особено популярен и се радва на голям обществен интерес. Ще почистим и самото Укритие отвътре и отвън, и ще монтираме информационни табели за посетителските маршрути. Ще започнем с ремонта на наблюдателницата „Яйцето“, чиито дъски са доста изтърбушени, но вярваме, че отново ще върнем предишния й солен блясък.“ – споделят организаторите от Българска фондация Биоразнообразие.


Акцията се организира в рамките на LIFE проекта „Лагуната на живота“, който се изпълнява от БФБ, БДЗП, „Черноморски солници“ АД и Заедно 2011.

Повече подробности за събитието:

https://www.facebook.com/events/196097948775826

За допълнителна информация: Радостина Ценова – 0896 798 908.

Източник: Община Бургас



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!