понеделник, 25 януари 2021 г.

ОБЩИНАТА ПРЕДСТАВИ ИДЕЯ ЗА ДОВЕЖДАЩА ИНФРАСТРУКТУРА И БЪДЕЩА ЛОДКОСТОЯНКА В МЕСТНОСТТА „ЪГЪЛА“

25.01.2021 понеделник 

Община Бургас ще кандидатства по европейска програма за средства, с които да построи още една лодкостоянка - в местността "Ъгъла" (бивша "Кьошето"). Това няма как да се случи, ако предварително не бъде решено откъде ще мине довеждащата инфраструктура. Нейното изграждане би засегнало два имота общинска собственост - отредени съответно за озеленяване и за помпена станция. Предложението е обслужващата улица да мине оттам, с предвидено по нейната дължина крайулично паркиране (в непосредствена близост до въпросната локация в момента е изграден временен паркинг). Макар имотът да е предвиден за озеленяване, на място такова не е реализирано. Липсва и едроразмерна растителност.

За реализиране на инвестиционното намерение на Общината е необходимо провеждане на градоустройствени процедури, за които е нужна и санкция от местния парламент.

По този повод днес се проведе онлайн обществено обсъждане. В него се включиха бургаски архитекти, които подкрепиха генералната идея, но направиха предложения за леки корекции, които ще бъдат взети под внимание.

А самото съоръжение в морето се предвижда да бъде от вида малко укритие за лодки. То може да стане част и от цялостната концепция за морски таксита - малки плавателни съдове, които да превозват местни жители и туристи до различни точки в Бургаския залив. 


* Снимката е илюстративна и е на новата защитена лодкостоянка в Ченгене скеле, по която има още малко довършителни работи тази година. 
 

Източник: Община Бургас


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!