петък, 28 май 2021 г.

Бургаски деца ви канят на съботно плажно почистване в "Сарафово"

28.05.2021 петък


Кампания за почистване на плажната ивица към кв. “Сарафово" организират от Фондация "Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти - Бургас. Инициативата е част от дейностите по проект "Прилагане на мерки за намаляване на морските отпадъци в Бургаския залив“ на програма ООСКП, финансирана от ФМ на ЕИП 2014-2021“, в който Фондацията си партнира с Община Бургас.


Младежите, участници в eко клуб "Сини изследователи“ по същия проект,  ще бъдат главните действащи лица в предстоящото почистване. "Зеленомислещите“ малчугани призовават всички, които обичат водата, грижат се за нашите морета и океани и пазят водното ни наследство, да се присъединят тази събота (29.05.2021г.) от 09:30 ч. точно след бариерата на плажа към кв. Сарафово. Организаторите са се погрижили да осигурят екосъобразни, биоразградими чували и ръкавици за всеки доброволец.


"Черно море е един затворен басейн и когато в него попадне боклук, остава там и циркулира, което води до нарушение на целия воден свят. С инициативата искаме да насочим вниманието на младежта към този проблем, а също да им покажем на практика, че решение винаги има. Да се грижим и пазим плажовете чисти и красиви е важна малка крачка за едно по-добро бъдеще, която всеки от нас трябва да направи“, коментира Лилиана Славова, председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България“.

Източник: Община Бургас


 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!