вторник, 1 юни 2021 г.

Кайтистите имат нов клуб до плажа след Сарафово

01.06.2021 вторник 


Общината с желание подкрепя развитието на кайтсърфинга и го смята за знаков спорт за Бургас. Затова официално разреши създаването на нов клуб близо до плажа. Там кайтисти ще съхраняват своята екипировка, ще се преобличат. Клубът е и място за социални контакти, тъй като много хора от други градове и държави идват специално в Бургас, за да се възползват от перфектните условия за кайтсърфинг на плаж Атанасовска коса. Той е изграден от екоматериали и в него дори има вградено живо дърво.


В петък се проведе символично откриване на клуба, който е разположен малко след началото на велоалеята за "Сарафово“. В него взеха участие Валентин Николов от яхт и кайтклуб "Черноморец“, Емил Бурулянов - главен архитект на Община Бургас, Диян Димов - директор на Пристанище Бургас, Андрей Рунчев – директор на ОП "Транспорт“, Веселина Деведжиева - началник на отдел "Спорт“, общински съветници и много приятели на кайтсърфинга.


Емил Бурулянов предаде специални поздрави от името на кмета Николов, потвърждавайки още веднъж намерението на Общината да наложи Бургас като една от топ дестинациите за кайтсърфинг в Източна Европа.

Източник: burgas24.bg






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!