петък, 23 юли 2021 г.

Ще отидат ли учениците от „Христо Ботев“ в Сарафово на безплатен лагер ?

23.07.2021 петък 


Училищата „Михаил Лъкатник“, „Петко Рачев Славейков“, „Любен Каравелов“, „Найден Геров“, „П. К. Яворов“, „Елин Пелин“, „Братя Миладинови“, „Христо Ботев“ в Сарафово, „Климент Охридски“, „Кирил и Методий“, ПГРЕ „Г. С. Раковски“, Английската гимназия, Немската гимназия, Механото и Гимназията по туризъм ще се възползват от програмата „Отново заедно“. Срокът за кандидатстване още не е приключил, а има и училища, които са подали документи и чакат одобрение.

Програмата дава възможност на учители и ученици да отидат заедно на лагер, който цели да се превъзмогнат негативите от неприсъственото обучение.

Пред Gramofona.com директорът на ОУ „Братя Миладинови“ Бочко Бочев разказа, че от училището ще пътуват 80 деца от трети, четвърти, пети и шести клас, които ще бъдат придружени от седем учители. Избрали са да пътуват на планина, в Боровец. „Решихме да сменим въздуха и да отидем на планина, море си имаме и тук. Доколкото разбрах от колеги, другите училища също са предпочели планината“, разказа Бочев. Пътуването ще бъде от 08.08 до 13.08. Заниманията ще включват аниматори и посещение на национални обекти, за да се запознаят децата с историята и забележителностите на България, сподели директорът.

Руската гимназия „Васил Левски“ в Бургас също е подала документи за кандидатстване, каза директорката на училището Весела Иванова. 23 ученици и двама учители са подбрани според изискванията на националната програма. Плануват да потеглят на 02.08 за Шкорпиловци, но първо трябва да бъдат одобрени.

Източник: gramofona.com

 Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!