вторник, 3 август 2021 г.

Бургасбус в отговор за случилото се в автобус номер 15 от Сарафово

03.08.2021 вторник 


 Н а служителите в „Бургасбус“ ще бъде проведен инструктаж, че трябва да приемат всякакви български пари, независимо от номинала им. Това коментира управителят на дружеството, след сигнал на наш слушател, че ѝ е отказано да ѝ бъде продаден билет. Кондукторката, превишила правата си, ще бъде санкционирана. 

Случаят е от понеделник, когато Мануела Манчева се качва на автобуса от „Сарафово“. В превозното средство установява, че единствените ѝ пари  кеш са монети. Тя самата не носи много в брой, заради призивите на здравните власти да се разплащаме основно с карта. Подава на кондукторката монети, сред които има и такива по 5 ст.

„Взема стотинките, без да каже нищо, ме подминава, хвърля ги на седалката до мен. Питам я „Защо не взехте стотинките?“ и тя се обърна и каза „Не съм ти хранителен магазин и няма да ти броя жълти стотинки“, разказа Мануела.

Кондукторката отказала да вземе парите и заявила, че ако се качи контрола в автобуса щяла да каже, че клиентът не иска да си плати билета. Случаят не е единичен и на мнозина пътници им е отказвано да им вземат жълти стотинки или едри банкноти. Това е указано със стикери и в много автобуси.

По-скоро пожелателно е, коментира казусът управителят на „Бургасбус“ Петко Драгнев:

„Имаме 200 кондукторки, водачи, касиери, на всички тях ще бъде направен допълнителен инструктаж по повод тази неприятна случка, за да се избегнат за в бъдеще такива недоразумения. На служителката, която е допуснала тази нередност, по вътрешните правила ще ѝ се търси отговорност“, коментира Драгнев.

Практиката е забранена и от Закона за БНБ, в който е указано, че всички са задължени да приемат банкноти и монети на банката, независимо от техния номинал.

 Източник: bnr.bg/burgas

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!