вторник, 15 февруари 2022 г.

Изрязаха 50 опасни ореха на плажа в Сарафово

50 дървета от вида див орех бяха отрязани в района на централния плаж в Сарафово. Премахването им се наложи, защото дърветата са стари, изгнили и опасни, съобщи концесионерът на плажната ивица Иван Пачев. „Премахнатите видове ще бъдат заменени с два пъти повече нови и по-устойчиви дървета“, обясни Пачев.

Припомняме, че стопанинът на плажа изготви проект за благоустрояване и озеленяване на част от морската ивица. Той е за негова сметка, като проектът предварително е съгласуван и одобрен от община Бургас и регионалната екоинспекция.

Ето как ще изглежда плажът след обновяването муНа мястото на старите и изсъхнали видове, които загрозяваха входа на самия плаж, ще бъде поставена разнообразна растителност. „До два месеца всички ще могат да видят новите пинии, черни борове, декоративни видове и плодни дървета. Работим отсега, за да направим достъпа до плажа много по-добър за всички, които предпочитат да идват тук. За лятото всичко ще е по-чисто, по-красиво, по-приятно“, отбеляза Пачев.

След премахването на дървесните видове, той подготвя изграждането на дренажна система. Нейното поставяне ще започне следващата седмица, във вторник.

Целта й е да спре оттичането на дъждовна вода към плажа. Този процес досега водеше до смесване на пясъка с кал, което водеше до неприятно плажуване на летовниците. 

Източник: gramofona.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!