четвъртък, 8 декември 2022 г.

Защо EVN размотава 10 месеца собственици на нова сграда в кв. Сарафово и ги държи без ток

Собственик на апартамент в 5-етажното здание вече е обзавел имота си, но не може да се нанесе

Повече от 10 месеца новопостроена жилищна кооперация в бургаския кв. Сарафово няма ток, а собствениците не могат да използват апартаментите си, тъй като трябва да живеят в първобитни условия. Става дума за 5-етажна сграда, намираща се на ул. „Ради Николов“ №35 в кв. Сарафово.

За това сигнализира нашият читател Росен Желев. Той потърси Флагман.бг, за да разкаже подробности за неприятната ситуация, в която ги поставя единственото електроразпределително дружество в Югоизточна България.

„Майката на съпругата ми си купи апартамент в сграда, намираща се на ул. „Ради Николов“ №35 в кв. Сарафово. На 11.01.2022 сградата получи АКТ 16, но от тогава до днес все още няма ток. Обзаведохме жилището на тъща ми, тя живее в него, но с подаден ток от съседната къща. Комшиите разбраха положението ни и ни съдействаха, но... Зимата тропа на вратата и собствениците на къщата, от която досега ни даваха ток, са казали, че ще прекъснат захранването, за да могат самите те да се отопляват и да не им падат предпазители, а и да не прехвърлят мощностите, които са им зададени за къщата. Сега тъща ми ще остане на тъмно и студено заради EVN. Дружеството се държи като васал в Бургаско и умишлено бави изпълнението на договорите си, понеже няма конкуренция, строителната фирма не иска да си търси правата, за да не ядоса дружество, а ние как да изкараме зимата“, пита бургазлията.

По думите му, няколко нови сгради в кв. Сарафово са в това положение, а строителните фирми не искат да си търсят неустойките за неизпълнение на договорите с ел.дружество. Причината била, че не искали да влизат в конфликти с EVN, тъй като имали и бъдещи проекти. Росен Желев сам е отишъл в клон на дружеството, за да подаде документи за молба за измервателна точка, но служителите бързо го срязали с отговор, че „това били отношения между строителя и EVN“.

По думите на бургазлията, представителят на строителната фирма отдавна е подал нужните документи за електромери.

„Някъде се къса нишката и не можем да разберем къде. Моля ви за съдействие. Повече от 10 месеца не могат да ни вържат към електроразпределителната система и никой не дава отговор защо. Колко още да чакаме?“, пита още Росен Желев.

Флагман.бг предоставя право на отговор на засегнатата страна!

Източник: flagman.bg

 


сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

1 коментар:

Анонимен каза...

В тази държава , кой лиже , кой маже не стана ясно!

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!