петък, 23 декември 2022 г.

Приключи конкурсът „ДА УКРАСИМ БУРГАС” - 2022 Сарафово със специално отличие

Рекорден брой от над 150 участници се включиха тази година в конкурса „Да украсим Бургас 2022“. Те изпратиха над хиляда снимки и десетки клипове за надпреварата. Тенденцията да се украсяват цели входове, блокове и общи пространства събира все повече последователи и усмихва живеещите в комплексите „Меден рудник”, „Славейков” и „Братя Миладинови”.

Специално отличие в конкурса имат жителите на кв. „Сарафово”, където представители на различни нации - българи, руснаци, украинци, белоруси, германци, англичани живеят в разбирателство и се обединиха в идеята да донесат празничния дух и уюта на коледните дни по улиците на квартала с ръчно изработена украса.

Почетното място в надпреварата си поделят три семейства – Кирови от к-с „Славейков”, Станеви от кв. „Ветрен” и Вълчеви от к-с „Меден рудник” ул. „Кооператор“ 70.

С широки усмивки ни зареди клипът на Деси Кралева от с. Твърдица, Бургаска област, а майстор Деница Георгиева ни показа, че Коледа мирише на прясно изпечен хляб от великолепните ѝ дизайнерски печива с формата на Дядо Коледа, къщички и елхи.

Бургазлийката Мирела Караджова заедно с дъщеря си Мелодия Караджова - на 2 години и половина, направиха улична украса върху обекти, които са станали жертва на вандализъм. Те са ги декорирали със снежинки от хартия и рециклирани коледни материали.

Тази година превес в конкурса имат участниците от к-с „Славейков”. Този район на града е най-организиран в своите общи украси на съседите в отделните жилищни входове. Десетки клипове и снимки ни зарадваха със своите преобразени фоайета и предблокови пространства – сред тях са блоковете 36, 189, 123, 70. До тях се нареждат и блоковете 17, 36, 66 в к-с „Братя Миладинови” и 529 и 107 в к-с „Меден рудник”.

„Коледният дух е заразен, ние сме сред пионерите в празничния конкурс тази година и хората от съседния вход украсиха подобно на нас, което ни показва, че има смисъл. Нека има настроение и да се вглеждаме в доброто. Трябва да даваме пример на децата и младежите”, споделят с усмивка граждани от „Славейков”.

Няма по-красиви от бургаските детските градини и ясли - всички до една носят коледния дух и създават приказки за деца и родители.

Снежната кралица, пъстри елхи, захаросани къщи и цветни лампички посрещат малчуганите и техните родители в детските заведения на Бургас. Украсата в двора и по фасадата на сградите създава радостни емоции за предстоящите празници. В нашата топ 5 класация влизат детските градини „Надежда“, „Звездица” „Ханс Кр. Андерсен”, „Златното ключе” и ,,Златна рибка“. До тях с прекрасни снимки и клипове стоят  Детска ясла №1 "Бургаско детство", ДГ „Вълшебство, ДГ „Брезичка“, ДГ „Детелина", ДГ „Ален мак“, ДГ „Калина малина”, ДГ „Слънце“, ДГ „Раковина“, ДГ „Ален мак“, и Детска ясла №5 „Щурче”. Дни наред възпитателите са се трудили, за да преобразят пространствата в традициите на Рождество.

И тази година наградите за участниците са осигурени от „Морски знаци“ - ръчно изработени сувенири, а също така и ваучери за посещение на Туристически комплекс „Акве калиде”.

Източник: Община Бургас

 


сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!