четвъртък, 29 декември 2022 г.

Ще има ли 2 нови зарядни централи за електромобили в Сарафово ?

Предложението е на кмета Димитър Николов, местният парламент ще гласува до края на месеца дали да отдаде местата под наем за следващите 10 години

Десет нови станции за зареждане на електрически автомобили може да има съвсем скоро в Бургас. Инициативата е част от трайната политика на Общината, насочена към опазването на околната среда и чистотата на въздуха чрез въвеждане на новите технологии и насърчаване на използването на електомобили. Кметът Димитър Николов и неговия екип са изработили докладна записка, която вече е публикувана на сайта на Общинския съвет и чиято идея е местния парламент да гласува одобрително за инвестиционно намерение.

Фирмата „Грей Стоун България” ООД е предложила да изгради на територията на общината мрежа от зарядни станции. За целта обаче са нужни терени и тук се намесва администрацията. Селектирани са общо 10 на брой общински терена, които компанията би могла да използва, а идеята е те да бъдат отдадени под наем за срок от 10 години. Монтирането на зарядните трябва да бъде върху съществуваща бетонова настилка, а терените ще се обявят на търг.

Касае се за места, които обхващат широка площ в Бургас и прилежащите квартали. Предложени са локации, които можете да видите в подробности ТУК. Но списъкът ще обхване жилищните комплекси „Славейков” (1 станция между бл. 17 и бл. 18), „Изгрев” (1 станция) и „Възраждане” (станция). Останалите предложени седем броя са разпределени както следва:

Сарафово (2 станции), Морска градина (1 брой), Крайбрежна алея (1 брой, паркингът край бариерата), ул. „Адам Мицкевич” (1 брой), ул. „Княз Александър Батенберг” (1 брой до спортна площадка „Васил Левски”), ул. „Фердинандова” (1 брой между ул. „Уилям Гладстон” и ул. „Ивайло”).

Предложението на Димитър Николов предстои да се разгледа още тази седмица по време на редовните заседания на Постоянните комисии към Общинския съвет, а гласуването на докладната ще бъде в края на месеца. Очаквайте подробности!

Източник: flagman.bg





сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!