понеделник, 16 януари 2023 г.

Андрей Рунчев за Северният обход,училището и свлачището в Сарафово

 

Част от интервю за БНР:


Друг важен проект за Бургас, който вярвахме, че ще бъде завършен е Северният обход. Имаме добър диалог  и на местно ниво, и в Народното събрание с министрите от служебния кабинет намираме развитие по важните проекти.  Преди Коледа пътният възел т.нар. „тромпет“ движението тогава беше пуснато. Продължават да работят и се надяваме, че с тези темпове преди летния сезон движението ще бъде пуснато и това ще облекчи трафика от АМ„Тракия“.


По отношение на другия проект с решението на Общинския съвет за училището в кв. Сарафово. Тази сграда има нужда от разширение и обновяване. При предходния министър Николай Денков имаше уверение, че ще бъдат отпуснати средства, но след това училището  беше извадено от програмата на министерството. През миналата година се наложи Общинският съвет в Бургас да гласува една сума, с която да бъдат наети частни сгради, за да може увеличеният брой ученици да учат в по-добри и нормални условия. 

А по отношение на свлачището в квартал Сарафово, след като ресорният служебен министър беше на посещение в Бургас, като обещанието е да се отпуснат средства и да бъде в най-кратки срокове възстановена инфраструктурата от щетите след свлачищните дейности“, каза Рунчев.


Източник: bnr.bg


сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!