събота, 21 януари 2023 г.

ВИЖТЕ КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДА НОВИЯ КОРПУС НА УЧИЛИЩЕТО В КВ. „САРАФОВО“ - СНИМКИ

Започна подготовката на терена за новия и дългоочакван корпус на училище „Христо Ботев“ в кв. „Сарафово“. Мястото, на което ще се намира учебният корпус е в двора на училището, зад основната сграда, като ще има топла връзка със съществуващото училище.

Още преди година и половина Община Бургас със съдействието на ръководството на училището подготви проект, включващ изграждане на пристройка към съществуващата сграда, основен ремонт на училището и подмяна на отоплителната инсталация. Оттогава администрацията търси възможности и подкрепа от държавата за отпускане на средства за изграждане на нов корпус към училището, но засега без резултат.

За да може да стартира изграждането на корпуса на училището в кв. „Сарафово“, с решение на Общинския съвет е осигурен кредитен ресурс от 1/3 или 1 200 000 лв. от необходимите средства за новата пристройка. Пак с решение на общинските съветници бяха осигурени средства за наем и подходящо обзавеждане на частна къща до училището в „Сарафово“, с която временно да бъдат осигурени необходимите учителски стаи и ресурсни кабинети. С помощта на родителите бе стартирана подписка и дарителска кампания, но за съжаление средствата не достигат.

Затова Община Бургас ще продължи да търси подкрепата на държавата и възможностите по оперативните програми. Проектът за новата учебна пристройка ще бъде подаден и по програма към Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България с финансиране по линия на Механизма за възстановяване и устойчивост.

Изграждането на новия корпус ще реши проблема с недостига на места за нарастващия брой ученици на ОУ „Христо Ботев“ в кв. „Сарафово“, като увеличи броя на класните стаи и позволи преминаването им към едносменен режим на обучение.

Източник: Община Бургас

 


сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!