понеделник, 27 февруари 2023 г.

ФОТОИЗЛОЖБАТА "БУРГАС И АВИАЦИЯТА" В АВИОМУЗЕЯ край кв. „Сарафово“


От миналата седмица в Авиомузея край кв. „Сарафово“ всички посетители могат да разгледат фотоизложбата "Бургас и Авиацията". Тя показва развитието на нашето летище и авиационната техника от 20- те години на XX век до днес. Експозицията включва факсимилета и фотоси, проследяващи създаването на аеропорта и въздухоплавателната компания „Сидна“. Тя ще ви запознае с основаването на „Български въздушни линии“, първите полети по вътрешните и международни линии, основаването на „Табсо“ и „Балкан“.


В изложбата ще видите интересни снимки от съществуващия тогава аероклуб на територията на бургаското летище, в който са се обучавали стотици парашустисти и пилоти на безмоторни и моторни самолети. Във фотосите е отделено специално място за спортната, селскостопанската, специализираната и военна авиация в региона.


След удължаването и подсилването на пистата на Летище Бургас, става възможно кацането на най-големите самолети, които са в експлоатация в момента. В изложбата участват именити бургазлии, свързани с авиацията.

Екипът на Авиомузея и Община Бургас отправят специални благодарности на Калин Барзов, Петър Пецин, Кольо Кехайов!

*

За актуално работно време, цени и сувенири, посетете сайта на Авиомузей Бургас: https://avioburgas.bg/

Източник: Община Бургас

сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!